Saturday, September 26, 2015

DETOX DIJETA 5 DANA

Detox dijeta je prvenstveno dijeta za ciscenje organizma od toksina,koja u mnogo čemu doprinosi boljem zdravstvenom stanju svakog polaznika.Naša preporuka je svakako da pročitate prethodni tekst detoksikacija organizma,u kojem smo dali više informacija o ovoj temi.

DETOX DIJETA RECEPTI

Kako je veoma velik broj sličnih dijeta za mršavljenje neki principi su gotovo identični za sve ,sa manje ili više razlika,detoksikacijska dijeta koju vam mi predlažemo drži se 5 dana.Tokom ovih pet dana dana ne smete piti kafu i alkohol, bilo bi dobro da izbacite i cigarete ukoliko pušite, prženu i masnu hranu, suhomesnate proizvode, paštete, konzervisaneindustrijske namirnice, beli pirinač,belo brašno i proizvode od njega, šećer,takođe smanjite i unos soli, nemojte se prejedati, ne jedite između obroka i nakon 18 sati. Dan započnite jutarnjim laganim istezanjem, čašom mlake vode ili što je još bolje, čašom sveže limunade, narandže i grejpfruta sa kašičicom što kvalitetnijeg prirodnog meda. Umesto kafe možete popiti zeleni čaj ili kafu od žitarica. Nakon tri nedelje napravite manju pauzu. Detox dijeta se može sprovoditi 2-3 puta godišnje.

DETOKSIKACIJSKA DIJETA JELOVNIK

Ovog puta ćemo vam predstaviti detaljan detoks jelovnik za svaki obrok,koji možete kombinovati tokom narednih pet dana.Iz priloženog se da naslutiti da je u pitanju detox dijeta bez gladovanja, pa krenimo redom.

DIJETNI DORUČAK


1. Proso kuvano u sojinom ili pirinčanom mleku, s dodatkom sedam mlevenih badema, meda i kašike mlevenih semenki bundeve, lana ili susama.
2. Ovsene pahuljice natopljene toplom vodom (ili kratko prokuvane) i pomešane s kašikom mlevenih semenki (lan, susam,bundeva), mlevenim bademima (od sveg jezgrastog voća najbolje je koristiti sirove bademe, jer su samo oni bazni, orasi i lešnici imaju kiseli pH),medom i cimetom.
3. Palenta sa probiotskim jogurtom ili jogurtom od soje,kašikom maslinovog ulja i kašikom mlevenih semenki.
4. Urme, suve kajsije,suve smokve, suvo grožđe i bademi.
5. Proja od integralnog i kukuruznog brašna sa hladno ceđenim suncokretovim uljem (bez jaja i mleka).


DIJETNI RUCAK


1. Skuša pečena u foliji,marinada od maslinovog ulja, belog luka i peršuna, dva krompira pečena u ljusci (jede se i ljuska jer su svi vitamini i minerali upravo u njoj) i salata od kupusa i šargarepe začinjena jabukovim sirćetom i maslinovim uljem.
2. Varivo od graška,salata od praziluka i parče integralnog hleba.
3. Pasulj bez mesa i zelena salata s mladim lukom i parče beskvasnog hleba.
4. Sočivo s krompirom i korenastim povrćem i salata od izrendane sveže cvekle i praziluka, parče integralnog hleba.
5. Đuveč sa tofu sirom,zelena salata i kuvani krompir.

DIJETNA VEČERA

1. Integralni pirinač s barenim povrćem i maslinovim uljem i šolja kefira.
2. Šejk od banane, sojinog mleka i meda.
3. Voćni šejk (banana,šaka crvenog bobičastog voća, kašičica meda, kivi)
4. Musi i kuglice(izblendirati ovsene pahuljice, suvo voće, kakao i orahe, povezati sa sokom od ceđene narandže, formirati kuglice i uvaljati u kokos)
5. Mladi sir za mazanje pomešan sa svežim začinskim biljem (peršun, vlasac, beli luk…),maslinovim uljem i mlevenim semenkama,namazan na beskvasni integralni hleb, i sveža salata po izboru.


GASTRITIS DIJETA>Kako nam i sam naziv sugeriše gastritis dijeta namenjena je svima vama koji muku mučite sa negodnom žgaravicom ili ...>>>OPSIRNIJE










BRZA DIJETA SA INTEGRALNIM ZITARICAMA>>Zdrava dijeta za mršavljenje traje ukupno sedam dana i bazira se na svakodnevnom unosu integralnih žitarica. Istraživanja novijeg...>>>OPSIRNIJE



PARADAJZ DIJETA>Paradajz dijeta 5 dana je idealna za ovo doba godine i svakako će vam pomoći da eliminišete višak kilograma ali i da se očistite od nagomilanih štetnih toksina. Brza dijeta sa paradajzom će vam skinuti....>>>OPSIRNIJE







PILOTSKA DIJETA NA BODOVE>Pilotska dijeta na bodove je osmišljena još za vreme bivšeg SSSR-a kako bi njihovi vojni piloti održali vrhunsku formu pred mnogobrojnim izazovima.Na našim prostorima ...>>>OPSIRNIJE