|
kCal/100g |
BUBREZI - goveđi |
86
|
BUBREZI - jagnjeći |
90
|
BUBREZI - pileći |
118
|
BUBREZI - svinjski |
90
|
ČVARCI |
713
|
ČVARCI - stišnjeni |
524
|
ĆURETINA - belo meso |
136
|
ĆURETINA - cela (prosečno) |
143
|
ĆURETINA - crno meso (batak) |
190
|
DIVLJA SVINJA |
104
|
DŽIGERNJAČA |
410
|
FAZAN |
144
|
GOLUB - mladi |
124
|
GOLUB - odrasli |
187
|
GOVEDINA - but |
179
|
GOVEDINA - fileti |
106
|
GOVEDINA - jako masna |
410
|
GOVEDINA - jezik |
228
|
GOVEDINA - kuk |
272
|
GOVEDINA - loj |
771
|
GOVEDINA - manje masna |
333
|
GOVEDINA - mršava (nemasna) |
131
|
GOVEDINA - prsa |
252
|
GOVEDINA - rostbraten |
290
|
GOVEDINA - sa 25% kosti |
143
|
GOVEDINA - srednje masna |
218
|
GOVEDINA - u konzervi |
223
|
GUŠČETINA - masna |
354
|
HAMBURGER - ispečen bez peciva |
360
|
JAGNJETINA - grudi |
245
|
JAGNJETINA - kotleti |
163
|
JAGNJETINA - masna |
279
|
JAGNJETINA - mršava (file) |
124
|
JAGNJETINA - srednje masna |
211
|
JAREBICA |
248
|
JARETINA |
117
|
JELEN |
119
|
JETRA - goveđa |
163
|
JETRA - guščija |
180
|
JETRA - kokošija |
131
|
JETRA - pileća |
128
|
JETRA - svinjska |
154
|
JETRA - teleća |
153
|
JEZIK - goveđi, teleći,svinjski |
228
|
JEZIK - suvi |
394
|
JUNETINA - manje masna |
155
|
JUNETINA - srednjemasna mesa |
202
|
KOBASICA - čajna |
491
|
KOBASICA - debrecina pržena |
484
|
KOBASICA - frankfurtska |
256
|
KOBASICA - govedina i svinjetina |
394
|
KOBASICA - goveđa |
232
|
KOBASICA - goveđa |
143
|
KOBASICA - kulen |
530
|
KOBASICA - lovačka |
346
|
KOBASICA - prosečno |
401
|
KOBASICA - roštiljska na ulju i vodi |
418
|
KOBASICA - sušena, dimljena |
523
|
KOBASICA - svinjska |
364
|
KOBASICA - svinjska (suva) |
513
|
KOBASICE - domaće mesne |
524
|
KOBASICE - pržene |
320
|
KOKOŠ - belo meso |
118
|
KOKOŠ - cela, prosečno |
186
|
KOKOŠ - crno meso (batak) |
128
|
KONJSKO MESO |
115
|
KOZIJE |
165
|
KRVAVICE |
425
|
KRVAVICE - sa kašom |
305
|
KUNIĆ |
167
|
MESNI NAREZAK - od svinjskog mesa |
345
|
MESNI NAREZAK - svinjsko + goveđe |
338
|
MLEVENO MESO - mešano |
316
|
MOZAK - teleći / jagnjeći |
110
|
OVČETINA |
299
|
OVČETINA - but |
230
|
OVČETINA - kotleti |
348
|
OVČETINA - loj |
798
|
OVČETINA - masna |
414
|
OVČETINA - mršava |
206
|
OVČETINA - plećka |
289
|
OVČETINA - polumasna |
237
|
OVČETINA - sa 17% kosti |
204
|
PAČETINA - bez kože |
124
|
PAČETINA - nemasna |
198
|
PAČETINA - srednje masno |
348
|
PAŠTETA - jetrena, svinjska |
332
|
PAŠTETA - pileća |
128
|
PATKA |
322
|
PATKA - divlja |
233
|
PATKA - nemasna |
122
|
PATKA - srednje masna |
341
|
PATKA - tovljena |
430
|
PIHTIJE/HLADETINA |
239
|
PILE - belo meso bez kostiju |
116
|
PILE - celo prosečno |
145
|
PILE - crno meso - batak |
126
|
PLUĆA - goveđa |
75
|
PRASETINA - mršava |
142
|
PRASETINA/PEČENICA |
364
|
PRASETINA/PEČENICA |
291
|
PREPELICA |
134
|
PRŠUTA |
380
|
PUŽ - vinogradski (očišćeni) |
75
|
SALAMA - mortadela (svinjsko + goveče) |
415
|
SALAMA - ''Gavrilovićeva'' |
564
|
SALAMA - goveđa trajna (sudžuk) |
417
|
SALAMA - mortadela |
265
|
SALAMA - parizer |
253
|
SALAMA - pileća prsa |
57
|
SALAMA - pileća, ćureća |
197
|
SALAMA - prosečno |
564
|
SALAMA - šunkarica |
408
|
SALAMA - trajna (milanska) |
475
|
SALAMA - trajna (svinjsko + goveđe) |
454
|
SALAMA - trajna (svinjsko) |
465
|
SLANINA - bez mišićnog tkiva |
875
|
SLANINA - mesnata kuvana |
575
|
SLANINA - polumasna |
622
|
SLANINA - prošarana |
658
|
SLANINA - suva |
713
|
SLANINA - suva , masna |
797
|
SLANINA - suva mesnata |
506
|
SLANINA - svinjska sirova bez kože |
784
|
SLANINA - svinjska sirova, soljena |
782
|
SLEZINA - goveđa |
107
|
SLEZINA - svinjska |
116
|
SRCE - goveđe |
108
|
SRCE - jagnjeće |
119
|
SRCE - svinjsko |
93
|
SRCE - teleće |
167
|
SRNETINA - but |
106
|
SRNETINA - prosečno |
124
|
SUVI VRAT |
450
|
SVINJETINA - but sirov |
227
|
SVINJETINA - but (delimično sušen, kuvan ili pečen) |
252
|
SVINJETINA - file |
176
|
SVINJETINA - glava, noge |
199
|
SVINJETINA - jako masno |
563
|
SVINJETINA - jetra |
135
|
SVINJETINA - jetra pečena |
225
|
SVINJETINA - jezik |
228
|
SVINJETINA - kare |
330
|
SVINJETINA - kotlet |
334
|
SVINJETINA - kotlet sa 29% kosti |
116
|
SVINJETINA - kožice suve |
605
|
SVINJETINA - krv |
80
|
SVINJETINA - masna |
459
|
SVINJETINA - mozak |
120
|
SVINJETINA - mršava |
182
|
SVINJETINA - nemasna kuvana |
202
|
SVINJETINA - noga sušena |
207
|
SVINJETINA - pečenica |
140
|
SVINJETINA - plećka |
395
|
SVINJETINA - polumasno |
291
|
SVINJETINA - prosečno |
388
|
SVINJETINA - rebarca pečena |
423
|
SVINJETINA - sa 28% kosti |
250
|
SVINJETINA - srednje masna |
280
|
SVINJETINA - srednje masno |
350
|
SVINJETINA - sušena |
326
|
SVINJETINA - sušeni kare |
144
|
SVINJETINA - škembići |
69
|
SVINJETINA - švargla |
258
|
SVINJETINA - vrat |
368
|
ŠUNKA - bez masti |
153
|
ŠUNKA - ćureća / pileća |
128
|
ŠUNKA - dimljena kuvana |
412
|
ŠUNKA - dimljena soljena sušena |
434
|
ŠUNKA - dimljena, sirova |
385
|
ŠUNKA - kuvana |
282
|
ŠUNKA - kuvana masna |
430
|
ŠUNKA - kuvana slana |
264
|
ŠUNKA - praška |
129
|
ŠUNKA - presovana bez masti |
129
|
ŠUNKA - prosečno |
395
|
ŠUNKA - srednje masna |
335
|
ŠUNKA - stišnjena u omotu |
263
|
TELETINA - jetra |
129
|
TELETINA - jezik |
228
|
TELETINA - kolenica |
185
|
TELETINA - kotleti |
163
|
TELETINA - masna |
204
|
TELETINA - mozak |
120
|
TELETINA - mršava |
115
|
TELETINA - pluća |
88
|
TELETINA - srce |
167
|
TELETINA - srednje masna |
163
|
TRČKA |
115
|
VIRŠLE - od mešanog mesa |
327
|
VIRŠLE - od pilećeg mesa |
258
|
ZEC - poljski |
99
|
ZEC - šumski |
133
|
ZEČETINA |
124
|
ŽABLJI KRACI |
73
|