Sunday, March 8, 2015

Debela Tetkica ili Fit Devojcica


                                                               


Salata do maslačka  Sastojci:  Jedna činija listova maslačka Dva ili tri tvrdo kuvana jaja So, mirođija, maslinovo ulje i sirće Način pripreme:  Listove maslačka dobro očistite i operite U provrelu vodu staviti oprane listove i kuvati 10-15 minuta Ocedite maslačak, ali vodu nemojte bacati Jaja oljuštite i izrežite na šnitove Sve sastojke stavite u činiju i promešajte... i... prijatno! Posluživanje:  Ako ste sačuvali vodu u kojoj se kuvao maslačak, mošete napraviti supu. Samo začinite sa maslinovim uljem i malo sirćeta. Posužite uz kockice prepečenog hleba.  Ako imate višak maslačka možete ga zamrznuti. Samo ga blanširajte pa u zamrzivač. Uvedite ishranu koja ce sadrzati namirnice niske kalorijske vrednosti,one koje imaju malo kalorija a zauzimaju vise prostora.To su npr namirnice koje imaju puno vode, a to su sirovo voce i povrce,supa, obrano mleko.
Cimet,grejp,sirce,pasulj,zelena salata, krompir,pirinac neke su od namirnica koje su delotvorni saveznici vase dijete.Obavezno izbacite visoko kaloricna pica.Sokove i gazirana pica zamenite vodom i nezasladjenim cajevima.




 Zdravom ishranom i vezbanjem mozete izgubiti i do 5 kg u roku od dve nedelje ako se pridrzavate ovih saveta.Ishrana koja nam daje dovoljno vitamina,minerala,vlakana kako bi nase telo podstakla na izgradnju misica i sagorevanje masti je nas saveznik u mrsavljenju i oblikovanju tela.



  Vas dijetalni jelovnik sadrzi


5 obroka dnevno
8 casi vode
nemasne mlecne proizvode
zeleni caj
kostunjave plodove
zeleno povrce ,grasak,spanac,brokoli...
zobene pahuljice
bobicasto voce
maslinovo ulje
nemasno meso,riba,piletina,curetina,govedina


 Namirnice koje mozete jesti ali ne treba ih konzumirati svakodnevno su


Bademi,kikiriki,testenina,riza,dinja,breskva,kokice,slatki krompir,skoljke,gljive

Vezbanje se svodi na tri vrste ,na trening snage,vezbe za trbuh,aerobik.Trening snage tri puta nedeljno,aerobik i vezbe za trbuh dva do tri puta nedeljno.Aerobik mozete zameniti i voznjom bicikla i trcanjem.


  Za dva meseca mozete izgubiti i do 12 kilograma ,naravno samo ako se strogo pridrzavate pravilne ishrane i korektnog vezbanja!


                                          DEBELA TETKICA  ILI  FIT DEVOJCICA !  


     
                                                         DIET AND METABOLISM