Saturday, November 28, 2015

Vezbe i prednosti jacanja i oblikovanja misica zadnjice - Gluteusa






 
 Zene nikada nisu zadovoljne svojim izgledom.Neki od problema koji ih vecito more jesu gojaznost,celulit,izgled njihove zadnjice,opustenost misica ,nezadovoljstvo velicinom grudi.....


Kako zivimo u vremenu u kome je lepo oblikovano snazno i misicavo telo postalo pojam seksipila,mnoge zene sanjaju o takvom izgledu.Ovoga puta pozabavicemo se nekim nacinima postizanja rezultata u korist zdravlja i sto boljeg ,atraktivnijeg izgleda zenske zadnjice.














Vezbe za zatezanje zadnjice

Cucnjevi


Cucnjevi su najbolja vezba za zatezanje zadnjice.Vazno je da ove vezbe izvodimo pravilno,kako ne bismo ugrozili kicmu i kolena.Ne oslanjajte se na nozne prste dok radite cucnjeve ,nemojte se naginjati napred i nazad to ce skoditi vasoj kicmi i smanjice efikasnost vezbanja.Kad se podizete iz cucnja podizite se na isti nacin kako ste se i spustili u cucanj/prvo ramena,kukovi pa tek onda ispravljate noge.


Podizanje ispravljene noge


Ova vezba jaca zadnjicu a i potkolenice i donji deo ledja.Uzmite laksi teg ta sipkom i stanite u raskorak trudeci se da vam ruke ne dodiruju jedna drugu.Nesmete savijati ledja unapred i unazad da se ne bi povredili.Drzite ledja potpuno pravo tokom cele vezbe.Podizite teg dok stojite na jednoj nozi a drugu ste posigli sa poda bez savijanja u kojeno.


Cucnjevi uza zid


Ovi cucnjevi tretiraju misice butina i zadnjice.Naslonite ledja uza zid i polako se spustajte do polucucnja i isto tako lagan se podizite.


Istezanje ledja


Sjajna vezba za donji deo ledja,zadnjicu i unutrasnjost kolena.lezite na pod ,savijte ruke do glave i lagano uzdizite gornji deo tela od poda,trudite se da vam donji deo tela ostane sve vreme na podu.


Skijaski cucnjevi


Postavite potporu za stopala na pod .otprilike 60 cm od zida,stavite jednu nogu na potporu,naslonite ledja uza zid,spustajte se do cucnja zatim podizite polako.


Izdizanje zadnjice


Lezite na ledja savijenih kolena i stopalima oslonjenim na pod,udisite polako,odvojite zadnjicu od poda,podizite je dok izbrojite do cetiri.Onda polako spustajte brojeci do cetiri i izdisuci.ritam disanja uskladite sa brojanjem.Ponovite 15 puta.


Podizanje noge pod uglom od 45 stepeni


Lezite na desni bok ispruzite desnu ruku i spustite glavu na nju.Levu ruku stavite ispred grudi,sa dlanom oslonjenim o pod.Noge su zategnute i malo izbacene napred a stopala su pod uglom od 90 stepeni u odnosu na telo.Brojeci do cetiri udisite i podizie levu nogu,dok ne bude pod uglom od 45 stepeni,zatim je polako spustite izdisuci.Ponovite 20 puta jednom nogom i 20 puta drugom.




Zategnite misice zadnjice baveci se vodenim sportovima,vezbajte na steperu ili ste mozda za voznju rolerima...Pozeljno je vezbati redovno,ali ne preterivati sa velikim naporima,samo redovnim aktivnostima,normalnih intenzinteta vezbanja postizete efikasne rezultate!

Zahvaljujuci raznim sportovima,vezbama,kozmetickim preparatima,modnim novitetima,moze se uticati na bolji izgled tela,kao i zadnjice.Snazni i lepo oblikovani misici zadnjice ili takozvani Gluteus maximus /gluteus medius /gluteus  minimus,ne samo da su znacajni za atraktivan izgled zadnjice,njihove prednosti su mnogo vece.Oni su najvaznija grupa misica naseg tela.Njihova snaznos i jaka oblikovanost vazna je potpora nasih noznih ligamenata,kicme i ako su ojacani i zategnuti na samo da doprinose boljem izgledu zadnjice vec i boljem zdravlju,sprecavanju povreda kicme ,kolena.






 GO AHEAD......REACH YOUR GOALS           Workout.rs            


http://workoutbuildmuscles.blogspot.com/2015/04/blog-post_14.html


WORKOUT CLOTHES FOR FITNES GIRLSWORKOUT CLOTHES http:/