|
kCal/100g |
| BUBREZI - goveđi |
86
|
| BUBREZI - jagnjeći |
90
|
| BUBREZI - pileći |
118
|
| BUBREZI - svinjski |
90
|
| ČVARCI |
713
|
| ČVARCI - stišnjeni |
524
|
| ĆURETINA - belo meso |
136
|
| ĆURETINA - cela (prosečno) |
143
|
| ĆURETINA - crno meso (batak) |
190
|
| DIVLJA SVINJA |
104
|
| DŽIGERNJAČA |
410
|
|
FAZAN |
144
|
| GOLUB - mladi |
124
|
| GOLUB - odrasli |
187
|
| GOVEDINA - but |
179
|
| GOVEDINA - fileti |
106
|
| GOVEDINA - jako masna |
410
|
| GOVEDINA - jezik |
228
|
| GOVEDINA - kuk |
272
|
| GOVEDINA - loj |
771
|
| GOVEDINA - manje masna |
333
|
| GOVEDINA - mršava (nemasna) |
131
|
| GOVEDINA - prsa |
252
|
|
GOVEDINA - rostbraten |
290
|
| GOVEDINA - sa 25% kosti |
143
|
| GOVEDINA - srednje masna |
218
|
| GOVEDINA - u konzervi |
223
|
| GUŠČETINA - masna |
354
|
| HAMBURGER - ispečen bez peciva |
360
|
| JAGNJETINA - grudi |
245
|
| JAGNJETINA - kotleti |
163
|
| JAGNJETINA - masna |
279
|
| JAGNJETINA - mršava (file) |
124
|
| JAGNJETINA - srednje masna |
211
|
| JAREBICA |
248
|
| JARETINA |
117
|
|
JELEN |
119
|
| JETRA - goveđa |
163
|
| JETRA - guščija |
180
|
| JETRA - kokošija |
131
|
| JETRA - pileća |
128
|
| JETRA - svinjska |
154
|
| JETRA - teleća |
153
|
| JEZIK - goveđi, teleći,svinjski |
228
|
| JEZIK - suvi |
394
|
| JUNETINA - manje masna |
155
|
| JUNETINA - srednjemasna mesa |
202
|
KOBASICA - čajna |
491
|
| KOBASICA - debrecina pržena |
484
|
| KOBASICA - frankfurtska |
256
|
| KOBASICA - govedina i svinjetina |
394
|
| KOBASICA - goveđa |
232
|
| KOBASICA - goveđa |
143
|
| KOBASICA - kulen |
530
|
| KOBASICA - lovačka |
346
|
| KOBASICA - prosečno |
401
|
| KOBASICA - roštiljska na ulju i vodi |
418
|
| KOBASICA - sušena, dimljena |
523
|
| KOBASICA - svinjska |
364
|
| KOBASICA - svinjska (suva) |
513
|
| KOBASICE - domaće mesne |
524
|
| KOBASICE - pržene |
320
|
KOKOŠ - belo meso |
118
|
| KOKOŠ - cela, prosečno |
186
|
| KOKOŠ - crno meso (batak) |
128
|
| KONJSKO MESO |
115
|
| KOZIJE |
165
|
| KRVAVICE |
425
|
| KRVAVICE - sa kašom |
305
|
| KUNIĆ |
167
|
| MESNI NAREZAK - od svinjskog mesa |
345
|
| MESNI NAREZAK - svinjsko + goveđe |
338
|
| MLEVENO MESO - mešano |
316
|
| MOZAK - teleći / jagnjeći |
110
|
| OVČETINA |
299
|
OVČETINA - but |
230
|
| OVČETINA - kotleti |
348
|
| OVČETINA - loj |
798
|
| OVČETINA - masna |
414
|
| OVČETINA - mršava |
206
|
| OVČETINA - plećka |
289
|
| OVČETINA - polumasna |
237
|
| OVČETINA - sa 17% kosti |
204
|
| PAČETINA - bez kože |
124
|
| PAČETINA - nemasna |
198
|
| PAČETINA - srednje masno |
348
|
| PAŠTETA - jetrena, svinjska |
332
|
| PAŠTETA - pileća |
128
|
| PATKA |
322
|
PATKA - divlja |
233
|
| PATKA - nemasna |
122
|
| PATKA - srednje masna |
341
|
| PATKA - tovljena |
430
|
| PIHTIJE/HLADETINA |
239
|
| PILE - belo meso bez kostiju |
116
|
| PILE - celo prosečno |
145
|
| PILE - crno meso - batak |
126
|
| PLUĆA - goveđa |
75
|
| PRASETINA - mršava |
142
|
| PRASETINA/PEČENICA |
364
|
| PRASETINA/PEČENICA |
291
|
| PREPELICA |
134
|
PRŠUTA |
380
|
| PUŽ - vinogradski (očišćeni) |
75
|
| SALAMA - mortadela (svinjsko + goveče) |
415
|
| SALAMA - ''Gavrilovićeva'' |
564
|
| SALAMA - goveđa trajna (sudžuk) |
417
|
| SALAMA - mortadela |
265
|
| SALAMA - parizer |
253
|
| SALAMA - pileća prsa |
57
|
| SALAMA - pileća, ćureća |
197
|
| SALAMA - prosečno |
564
|
| SALAMA - šunkarica |
408
|
| SALAMA - trajna (milanska) |
475
|
| SALAMA - trajna (svinjsko + goveđe) |
454
|
| SALAMA - trajna (svinjsko) |
465
|
SLANINA - bez mišićnog tkiva |
875
|
| SLANINA - mesnata kuvana |
575
|
| SLANINA - polumasna |
622
|
| SLANINA - prošarana |
658
|
| SLANINA - suva |
713
|
| SLANINA - suva , masna |
797
|
| SLANINA - suva mesnata |
506
|
| SLANINA - svinjska sirova bez kože |
784
|
| SLANINA - svinjska sirova, soljena |
782
|
| SLEZINA - goveđa |
107
|
| SLEZINA - svinjska |
116
|
| SRCE - goveđe |
108
|
| SRCE - jagnjeće |
119
|
SRCE - svinjsko |
93
|
| SRCE - teleće |
167
|
| SRNETINA - but |
106
|
| SRNETINA - prosečno |
124
|
| SUVI VRAT |
450
|
| SVINJETINA - but sirov |
227
|
| SVINJETINA - but (delimično sušen, kuvan ili pečen) |
252
|
| SVINJETINA - file |
176
|
| SVINJETINA - glava, noge |
199
|
| SVINJETINA - jako masno |
563
|
| SVINJETINA - jetra |
135
|
| SVINJETINA - jetra pečena |
225
|
| SVINJETINA - jezik |
228
|
| SVINJETINA - kare |
330
|
SVINJETINA - kotlet |
334
|
| SVINJETINA - kotlet sa 29% kosti |
116
|
| SVINJETINA - kožice suve |
605
|
| SVINJETINA - krv |
80
|
| SVINJETINA - masna |
459
|
| SVINJETINA - mozak |
120
|
| SVINJETINA - mršava |
182
|
| SVINJETINA - nemasna kuvana |
202
|
| SVINJETINA - noga sušena |
207
|
| SVINJETINA - pečenica |
140
|
| SVINJETINA - plećka |
395
|
| SVINJETINA - polumasno |
291
|
| SVINJETINA - prosečno |
388
|
| SVINJETINA - rebarca pečena |
423
|
SVINJETINA - sa 28% kosti |
250
|
| SVINJETINA - srednje masna |
280
|
| SVINJETINA - srednje masno |
350
|
| SVINJETINA - sušena |
326
|
| SVINJETINA - sušeni kare |
144
|
| SVINJETINA - škembići |
69
|
| SVINJETINA - švargla |
258
|
| SVINJETINA - vrat |
368
|
| ŠUNKA - bez masti |
153
|
| ŠUNKA - ćureća / pileća |
128
|
| ŠUNKA - dimljena kuvana |
412
|
| ŠUNKA - dimljena soljena sušena |
434
|
| ŠUNKA - dimljena, sirova |
385
|
ŠUNKA - kuvana |
282
|
| ŠUNKA - kuvana masna |
430
|
| ŠUNKA - kuvana slana |
264
|
| ŠUNKA - praška |
129
|
| ŠUNKA - presovana bez masti |
129
|
| ŠUNKA - prosečno |
395
|
| ŠUNKA - srednje masna |
335
|
| ŠUNKA - stišnjena u omotu |
263
|
| TELETINA - jetra |
129
|
| TELETINA - jezik |
228
|
| TELETINA - kolenica |
185
|
| TELETINA - kotleti |
163
|
TELETINA - masna |
204
|
| TELETINA - mozak |
120
|
| TELETINA - mršava |
115
|
| TELETINA - pluća |
88
|
| TELETINA - srce |
167
|
| TELETINA - srednje masna |
163
|
| TRČKA |
115
|
| VIRŠLE - od mešanog mesa |
327
|
| VIRŠLE - od pilećeg mesa |
258
|
| ZEC - poljski |
99
|
| ZEC - šumski |
133
|
| ZEČETINA |
124
|
|
ŽABLJI KRACI |
73
|